Muistitaulut

Lu­en­noil­la ja muus­sa­kin ope­tuk­ses­sa voi hyö­dyn­tää di­gi­taa­li­sia muis­ti­tau­lu­ja. Fläp­pi­pa­pe­rin ta­voin ne so­pi­vat sekä opet­ta­jan muis­tiin­pa­noil­le, ryh­män kom­men­teil­le että pien ryh­mien työs­ken­te­lyn avuk­si. Kaik­ki täs­sä esi­tel­lyt edel­lyt­tä­vät vain opet­ta­jan tai yh­den ryh­män jä­se­nen kir­jau­tu­mis­ta. Nämä toi­mi­vat se­lai­mel­la, myös mo­bii­li­lait­teis­sa, vaik­ka osaan on tar­jol­la myös mak­su­ton so­vel­lus.

Muis­ti­tau­lu­so­vel­luk­sia on ver­kos­sa usei­ta. Niis­tä ope­tuk­ses­sa suo­si­tuin lie­nee Pad­let, joka to­sin muu­ta­ma vuo­si sit­ten ra­ja­si mak­sut­to­mien yhtä­ai­kais­ten Pad­let-sei­nien mää­rän kol­meen (tai  suo­sit­te­li­jan lin­kis­tä liit­ty­vien osal­ta nel­jään), vaik­ka van­hoil­la käyt­tä­jil­lä sei­niä on­kin enem­män. Pois­ta­mal­la sei­nän tai tyh­jen­tä­mäl­lä sen, voi aina luo­da uu­sia. Van­han sei­nän saa kyl­lä tal­teen, eri tie­dois­to­muo­dois­sa.

Flin­ga on suo­ma­lai­nen pal­ve­lu, mil­lä voi mak­sut­ta luo­da vii­si yhtä­ai­kais­ta muis­ti­tau­lua.

Lino.it-so­vel­luk­ses­sa ei ole ra­joi­tus­ta muis­ti­tau­lu­jen mää­räl­le.

Voit luo­da Pad­let-sei­nän osoit­tees­sa pad­let.com (tai suo­sit­te­li­jan lin­kis­tä). Opet­ta­jal­ta tai yh­del­tä ryh­män jä­se­nel­tä edel­ly­te­tään kir­jau­tu­mis­ta. Opis­ke­li­joi­den ei tar­vit­se kir­jau­tua, ell­ei sei­nän nä­ky­vyyt­tä ha­lu­ta ra­ja­ta vain tie­tyl­le ryh­mäl­le. Hel­pom­min sen te­kee aset­ta­mal­la sei­näl­le sala­sa­nan.

Kun kir­jau­dut pal­ve­luun va­lit­se käyt­tä­jä­ni­me­si huo­lel­la, sil­lä sii­tä tu­lee osa Pad­let-sei­nie­si osoi­tet­ta. Muu­ten­kin on aina hyvä käy­dä muok­kaa­mas­sa pro­fii­lin ase­tuk­set, kun uu­teen pal­ve­luun kir­jau­tuu. Mo­nil­la on yksi säh­kö­pos­ti­o­soi­te, esim. Goog­len gmail, ai­no­as­taan sitä var­ten, että sitä käyt­tää kir­jau­tu­es­saan lu­kui­siin so­si­aa­li­sen me­di­an pal­ve­lui­hin. Täs­tä on se­kin etu, että työ­paik­kaa vaih­ta­es­sa tai or­ga­ni­saa­ti­on ni­men ja s-pos­tin muut­tu­es­sa ei jou­du uu­si­maan kym­me­niä kir­jau­tu­mis­tie­to­ja. Toi­nen vaih­to­ehto on, että kir­jau­tuu esim. Goog­len tun­nuk­sil­la aina, kun se on mah­dol­lis­ta.

Kun olet luo­nut Pad­le­tin, käy kat­so­mas­sa vie­lä ky­sei­sen sei­nän ase­tuk­set rat­taan ku­vas­ta. Siel­tä löy­dät sel­ke­ät suo­men­kie­li­set väli­leh­det (ja noin 40 muu­ta kiel­tä), mis­tä voit muo­ka­ta mm. nä­ky­vyyt­tä ja käyt­tö­oi­keuk­sia. Ole­tuk­se­na Pad­let-sei­nän osoi­te on pii­lo­tet­tu ja kaik­ki jot­ka tie­tä­vät sen osoit­teen, voi­vat li­sä­tä si­säl­töä. Lo­puk­si voit ja­kaa Pad­le­tin osoit­teen link­ki­nä tai QR-koo­di­na tai ko­pi­oi­da upo­tus­koo­din esi­mer­kik­si Mood­leen.

Muu­ta­mia esi­merk­ke­jä

Ko­kei­le Pad­le­tin toi­min­taa alla. Tup­la­klik­kaa­mal­la sei­nää pää­set luo­maan si­säl­töä.

Ak­ti­voi lu­en­to­siJou­lu­kuu 201912.12.2019